Journey of Zion
Share thoughts and build friendship
Bring Music and create peace
Life in days for eternal purpose
Glory be to GOD

   

<< September 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed

Sunday, January 15, 2006
Move Out

hehe, not only I moved my self out from dorm to an apartment. I also decided to move my blog out to a new place.
Please visit my new home then u could find out why i move out.

Well, don't get a wrong impression; I still love my current home, and I did write a lot of important stuff here... some emotions, some stories, happiness, sadness, everything... but well... it just the time to move on...

So long... farewell.... :)


Posted at 09:45 pm by chasthelo-man
Raise your voicess (2)  

Sunday, January 08, 2006
Year of 2006: the title

Halo 2006 !!

Tahun baru udah berjalan seminggu, dan rasanya agak lambat berjalannya. Tahun 2006 gw sebut sebagai Year of Temptation. Waktu gw taruh itu di nick MSN, banyak yang nanya, apa sih maksudnya ?

Pada waktu menjelang tahun baru 2006, gw baca Purpose Driven Life-nya Rick Warren, hari ke 26: growing through temptation (baca: ujian, bukan pencobaan). Intinya ujian dalam kehidupan kita sebenarnya bertujuan untuk membawa pertumbuhan buat spiritual dan juga karakter kita. Lalu dijelaskan juga trik-trik yang selalu dipakai oleh iblis untuk mencobai kita... dan jika kita mengenali itu, dan bisa mengatasinya; maka kita belajar melalui cobaan/ ujian itu. Contoh: saat kita akan belajar mengenai kasih (love): God teaches us love by putting some unlovely people around us. Or God develops real peace within us, not by making tings go the way we planned, but by allowing times of chaos and confusion.

Jadi doa gw semoga tahun 2006 gw bisa belajar lewat ujian yang gue alami dalam hidup. Focus untuk struggle to survive and to win in the battle of temptation.

Gak cuma itu; tahun baru ini dibuka dengan suatu struggle yang cukup besar dalam hidup gw. A struggle that would determine many things for my future. Gw dibukakan tentang pengalaman-pengalaman masa lalu, keluarga, relationship yang mempengaruhi kehidupan gw di masa sekarang, yang nantinya mengharuskan gw mengambil keputusan penting untuk masa depan. The real hard one !

Masa study gw di amrik gak akan berlangsung lama; dalam sekejap akan selesai dan gw kembali akan terjun ke masyrakat (kemungkinan besar di Indonesia). Dan apa yang gw putuskan untuk tahun ini bakal berpengaruh besar untuk masa depan itu.

Year of temptation..... a bit scary huh... !! But I think, ini cara Tuhan untuk menemplak gw agar gak nyantai dan terlena.... kembali mengarahkan mata hanya kepada Tuhan. Sumber penghiburan gw.

Hmm... mau kutip satu ayat dari khotbah di gereja tadi :

" Blessed be the God and Father of our Lord Jesus Christ, the Father of mercies and God of all comfort, who comforts us in all our affliction so that we will be able to comfort those who are in any affliction with the comfort with which we ourselves are comfroted by God" - 2 Cor 1:3-4

God is our comforter in all our affliction, in all our temptation period.

Hey friends, if you read this and want to support me. I am more than happy if you could support me in prayer... I do need that. Thank you friends; God bless you too.

Happy new year again my brothers and sisters.... - God causes all things to work together for good to those who love God, to those who are called according to His purpose -


Posted at 10:15 pm by chasthelo-man
Raise your voicess (2)  

Sunday, January 01, 2006
Tahun Baru 2006

Bapa,

terima kasih karena kesetiaanMu kepadaku selama tahun yang lalu.

Suka dan duka yang kuulami terajut menjadi jalinan peta kehidupanku yang masih terus Kau jalin sehelai demi sehelai.

Masih ada raguku dan takutku Tuhan... tetapi ku temukan juga pijakan, ku temukan juga arah pandangan.

Cerita masih berlanjut, halaman masih dibalikkan. Hanya tulisanMu yang berharga Bapa... hanya goresan pena emas Mu. Noda di tahun lalu mohon bersihkan... tanganMu Tuhan, bukan tanganku

 

Bapa,

terima kasih untuk keluargaku yang berharga. Papa yang sangat ku sayangi, Mama yang senyumnya sangat kuhargai... Kakak dan Adik yang selalu menyebut doa buat kami... selalu merangkul kami.

terima kasih untuk ketiada sempurnaan diriku... hingga aku masih harus terus bertanya pada MU Tuhan, dan menengadah pada Mu.... Memberi dan menerima... mengambil dan melepaskan...hanya kepadaMu selalu aku dapatkan yang terbaik.

 

Bapa,

Ada sahabat, ada teman... ada yang terluka, ada yang menangis,... ada yang tersenyum, ada yang tertawa.... terima kasih dan doaku selalu teriring buat mereka ya Bapa (dan Kau lebih tahu apa yang mereka butuhkan).

 

Tahun baru Tuhan..... yaa... waktu....kesempatan..... walau hanya sementara.... itu punya Mu Tuhan.... Aku jalani.... hanya bila bersama Mu.... Ini tahun kepunyaanMu Tuhan.... Selamat Tahun Baru Bapa ku disurga.


Posted at 01:08 am by chasthelo-man
Raise your voices (1)  

Saturday, December 31, 2005
The Last Day Message

 
You shall not go out with haste, . . . for the Lord will go before you, and the God of Israel will be your rear guard
óIsaiah 52:12


Security from Yesterday. ". . . God requires an account of what is past" ( Ecclesiastes 3:15 ). At the end of the year we turn with eagerness to all that God has for the future, and yet anxiety is apt to arise when we remember our yesterdays. Our present enjoyment of Godís grace tends to be lessened by the memory of yesterdayís sins and blunders. But God is the God of our yesterdays, and He allows the memory of them to turn the past into a ministry of spiritual growth for our future. God reminds us of the past to protect us from a very shallow security in the present.

Security for Tomorrow. ". . . the Lord will go before you . . . ." This is a gracious revelationó that God will send His forces out where we have failed to do so. He will keep watch so that we will not be tripped up again by the same failures, as would undoubtedly happen if He were not our "rear guard." And Godís hand reaches back to the past, settling all the claims against our conscience.

Security for Today. "You shall not go out with haste . . . ." As we go forth into the coming year, let it not be in the haste of impetuous, forgetful delight, nor with the quickness of impulsive thoughtlessness. But let us go out with the patient power of knowing that the God of Israel will go before us. Our yesterdays hold broken and irreversible things for us. It is true that we have lost opportunities that will never return, but God can transform this destructive anxiety into a constructive thoughtfulness for the future. Let the past rest, but let it rest in the sweet embrace of Christ.

Leave the broken, irreversible past in His hands, and step out into the invincible future with Him.


Posted at 10:31 am by chasthelo-man
Raise your voices  

Thursday, December 29, 2005
The Final Grade

Akhirnya hasil semester ini keluar juga... setelah lama ditunggu-tunggu.

Gara-gara website campus ganti layout, jadi gak bisa dibuka sampai kemarin.

Yang paling deg-degan adalah mo liat hasil graduate voice gw... ya.. gara-gara insiden lupa lirik waktu final exam itu, gw jadi gak pede sama hasilnya.... padahal udah 2 semester ini dapat A terus... hiks

Setelah ngutak ngatik itu website campus dengan layout barunya yg masih rada asing... akhirnya.. JRENGGGGGGGGGG berhasil juga gw masuk ke "my grade" .. and..... lemes sekaligus bersyukur,,, masih dapet B+ itu graduate voice gue...

huhuhu.... agak kecewa sih, tapi masih untung gak dikasih C hehehe.... ya udahlah, next semester rencana mau ganti guru vocal aaaaaaah.. supaya bisa lebih semangat dan lebih baik lagi...... thanks God !


Posted at 09:04 am by chasthelo-man
Raise your voices (1)  

Sunday, December 25, 2005
It's Christmas !


Posted at 09:57 am by chasthelo-man
Raise your voices  

Friday, December 16, 2005
Peterson Manor

It took about a week for me to arrange our new apartment. But I guess now I am ready to reveal the place. So dear readers, now we present to you THE PETERSON MANOR :

The manor is a Three-floors building on Peterson street, we live on the second floor, u may want to take the right door to get in to our Manor. Well, the door bell is not working, so just knock on the door please Wink

 

After climb up the stairs, u would find a hallway wif some doors in each side which connect you wif manor's rooms. (The hallway would be cleaner later, the stuff on the floor would be vanished in a few days later).

 

First room, the biggest room in the manor is our living room. We put the couch and the soundsystem set inside. This room is ready for you guys to visit.

Oh yeach, the guy playing guitar is Josh, one of my roomate...

We could chat, watch some movie, and have some fun here.

You see the door next to the living room, it connects to the study room. Well I must warn you, we are still trying to set up the room... you know, student, books, study.... some times could be very messy.. haha...

Ah yeach, We put also a christmas tree near the window ... just to show the christmas spirit is here.

Let's take a look more to the utilities room. Bathroom, people say that you could judge how clean a house by looking through the bathroom. So, u can judge how clean we are through this pictures Shades

 

Enough for the bathroom, just go foward and we'll show you the kitchen. Ah, this is an important spot for me (and I think for my other two roomates too). The kitchen is smaller than the one in the dorm, but of course we don't have to share it wif others. This small kitchen has quite complete utensils for us preparing our daily food though.

It also has a 4seats-dining table for us to sit in and enjoy the meal. We already had some guests eating here in our dining room, so you are very welcome to come and try my asian dishes Wink

Through the back door at the kitchen, we could go to the patio (balcony). It is just a tiny patio, but you could see the backyard from here. Well it definetly too cold to stay outside now, but on summer we might have a BBQ party or something.. hmm...

 

Alrite, enough for the utilites room (I won't show you the washing room at the basement... but yes we have washer and dryer - without coins haha).

This manor has 3 bedrooms, I have no right to show you my roomates' bedroom, but I would be happy to let you see my bedroom. I guess this bedroom is a bit smaller than the one I have in the dorm. But since I don't put the desk in my bedroom, I could have more free space here.

 

As you see the loft (ranjang tingkat) from Justin is here in my room, but I decided to use the loft as a storage and move my bed on the floor.. and I think it is cool ! I put also my small TV in my room.

And the center of interest in my room is my COOL book rack.

 

I got it from one of my school friend, Katherine (thanks Katherine), but I modify the rack and put some Spidey character on it.. see.... isn't it cool ?? Smile

Well, the life in Peterson Manor has just begun, I hope this manor would be filled with much friendship, love, wisdom among the dwellers and could share the love of Christ for the neighborhood and guests.

BLESS THIS HOUSE

Bless this house O Lord we pray; Make it safe by night and day;
Bless these walls so firm and stout, Keeping want and trouble out:
Bless the roof and chimneys tall, Let thy peace lie over all;
Bless this door, that it may prove ever open to joy and love.

Bless these windows shining bright, Letting in God's heav'nly light;
Bless the hearth a'blazing there, with smoke ascending like a prayer;
Bless the folk who dwell within, keep them pure and free from sin;
Bless us all that we may be Fit O Lord to dwell with thee;
Bless us all that one day we May dwell O Lord with thee.


Posted at 12:37 pm by chasthelo-man
Raise your voicess (3)  

Saturday, December 10, 2005
Good bye dorm life

Beginning today I am moving out from my dorm room. 3 semesters in my dorm room, aaah... wat a moment ! Well, I had a great time during my stay in my 2204 Manly hall dorm room.

Dengan ukuran yang lumayan, sebenarnya gue merasa cukup nyaman disini. Juga perabot seperti ranjang, meja belajar, lemari, wastafel, juga semua sudah tersedia.

Yang unik dikamar gue adalah ranjangnya diset cukup tinggi, sekitar 1 meter dari lantai, sehingga di bawah ranjang itu gue bisa taruh barang2; hehe, walaupun harus sedikit ngelompat waktu mau naik ke ranjang.

 

Nah, foto yang di kanan adalah meja belajar; yang sudah banyak berjasa selama 1.5 tahun ini. Saksi bisu saat gw pusing2 buat PR, belajar or hepi hepi chatting or ngeblog Big Smile

Suka hidup di dorm memang banyak; seperti kamar kost aja, jadi semua kegiatan lain harus dilakukan beramai-ramai. Seperti dapur dan kamar mandi. Untungnya kamar gw letaknya disamping dapur, sehingga udah seperti dapur pribadi... cocok buat gue yang sering banget masak untuk makanan sehari-hari.

Kamar mandi umum pakai shower, seperti bilik2... hmm.. karena kelas gue pagi melulu biasanya gak kesulitan ngantri mandi, soale bule2 pada siang bangunnya hehe.

 

My life in the dorm is over; but I should thank God for it. Here I met a lot of friends... Ryan the Tingtong, Will the Hobbit, Hye Sung the Babo, Nick the Buddy, Justin the counselor-pianist, and many more... See you guys... I'm gonna miss you guys.... But life must go on... the Apartment life begins..... OK, wait for my next posting about my new place.


Posted at 08:51 pm by chasthelo-man
Raise your voicess (6)  

Thursday, December 01, 2005
*@#*(*#@a@(*%

ARRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHH !!!

KUEEESSSEEELLLLLLLLLLLLLL !!!

KESALAHAN

BODDOOOOOOOOOOOOHHHHHHHH !!

AAARGGGGGGGGGAAAAAAAAAAGHHHHHH!!

Kesel banget daah hari ini...
Hari ini exam terakhir.... voice Jury... ujian nyanyi....
Persiapan udah okey... cuma apa mau dikata... kadang-kadang apa yg terjadi gak sesuai harapan.

Jam 10 lewat dikit gw masuk ke Herrenn Recital Hall, uda ada 3 jury (dosen) yang nunggu.... gue sih tenang2 aja... gue jarang nervous biasanya kalau nyanyi. Hari ini pun sebenarnnya gak nervous.

Naik ke panggung, gua mulai dengan lagu yang udah gw pilih.
Lagu pertama yang udah gw siapin itu lagu COMFORT YE dari Handel Messiah...
Untuk lagu ini hampirrrrrrrrr perfect, cuma di bar ke 4 gw telat masuk 1/2 bar..  eerrrggh nyesek
but gw bisa mengakhiri dengan baik.

Lagu kedua yang parah luar biasa; untuk lagu kedua, jury akan pilih satu lagu buat gw.... dan lagu yang dipilih adalah lagu Italy : Se Florinda..... cukup kaget, karena gw sebenarnnya gak gitu demen sama lagu ini..... but gw uda prepare....
Mulai nyanyi, masuk kalimat pertama lancar... but pas mau masuk kalimat ke dua... kok tiba-tiba gw jadi ragu... piano uda main, tapi gw diem... setelah beberapa birama baru gw mulai... (errrgg !!)
then gak beberapa lama, tiba-tiba lidah gw keselimpet... kayaknya gw keloncat satu suku kata.. yg menyebabkan kalimat Italy nya jadi berantakan.... wakzzz !!!! MUSIBAH !!
Gue langsung diem... refleks gw nengok ke pianist gw... gak tau mau ulang dari depan atau langsung terusin....
Tapi thx God, sang pianist kasih code utk terus.... dan akhirnya gue terusin lagu itu sampai akhir dengan selamat..... Uuh.. lagu Se Florinda ini sebenarnya yg susah bagian tengah, dimana ada banyak kata-kata panjang yg sulit... tp malah gw salah di awal yang  selama ini gw gak pernah prediksi bakal salah....

Lagu ketiga.... gue uda pasrah deh mau lagu apa juga boleh... si Jury pilih lagu Jerman : Vie Melodien..... utk lagu ini gw udah apal mati daah soale memang German lebih susah pronounciationnya. Lumayan bagus, cuma ada satu cacat dikit di 2nd part; gw ada salah nada... tp gw cepet2 cover.... ga tau jurinya nyadar apa gak.......!!

Uuuuhh !! baru kali ini gue voice jury kacau beliaau kayak begini... kueeeseeel !!!!

My voice teacher, Dr. Lancaster juga jadi jury, pas gw salah, gw lihat muka dia cengok... gak percaya.. soale memang selama di kelas gw gak pernah sampe lakukan kesalahan bodoh seperti ini.. di spot yang kayaknya gak mungkin deeh salah........

Huuuh... ga tau deh.... mungkin ini teguran Tuhan biar gua gak terlalu anggap entenggg ... hikssss... gue jadi gak enak sama si dosen gw itu dan juga pianist gw... Sorry guys .. I was not singing very well today...... hiksss..... hiksss....


* It is a perfect time to learn to give thanks in any circumstances *
* Thanks God for the imperfection of human *


Posted at 01:55 pm by chasthelo-man
Raise your voicess (6)  

Wednesday, November 30, 2005
Paradox Thought

 
By the grace of God I am what I am, and His grace toward me was not in vain . . .
ó1 Corinthians 15:10


The way we continually talk about our own inabilities is an insult to our Creator. To complain over our incompetence is to accuse God falsely of having overlooked us. Get into the habit of examining from Godís perspective those things that sound so humble to men. You will be amazed at how unbelievably inappropriate and disrespectful they are to Him. We say things such as, "Oh, I shouldnít claim to be sanctified; Iím not a saint." But to say that before God means, "No, Lord, it is impossible for You to save and sanctify me; there are opportunities I have not had and so many imperfections in my brain and body; no, Lord, it isnít possible." That may sound wonderfully humble to others, but before God it is an attitude of defiance.

Conversely, the things that sound humble before God may sound exactly the opposite to people. To say, "Thank God, I know I am saved and sanctified," is in Godís eyes the purest expression of humility. It means you have so completely surrendered yourself to God that you know He is true. Never worry about whether what you say sounds humble before others or not. But always be humble before God, and allow Him to be your all in all.

There is only one relationship that really matters, and that is your personal relationship to your personal Redeemer and Lord. If you maintain that at all costs, letting everything else go, God will fulfill His purpose through your life. One individual life may be of priceless value to Godís purposes, and yours may be that life.


by: Oswald Chambers

Posted at 06:58 am by chasthelo-man
Raise your voices  

Next Page